După doi ani de coaching am o INVITAȚIE pentru tine!

cum devii coach

Pentru înscrieri în #TribDeCoachi din Februarie, te invit să te înscrii prin formularul de mai jos apoi te invit să citești de unde a pornit totul.

Ne vedem online!

Acum 2 ani de zile, în Noiembrie 2021, mă întrebam frecvent, ”Oare când devii coach?”.

Oare este momentul în care intri în școala de coaching?

Când ai terminat primul modul/ curs?

Sau poate când ai primul client plătit?

Nu cumva când termini școala?

Sau când obții certificarea?

Când este de fapt momentul când devii coach? 

În Noiembrie 2021 intrasem în școala de coaching de 6 săptămâni și abia începeam să înteleg ce e cu coaching-ul.

Învățam despre procesul de coaching, despre parteneriatul dintre client și coach, despre puterea practicii și a jocului în coaching. Totul era cu entuziasm și dorință de învățare, dar visul meu era în continuare, să devin coach. În acel moment nu mă simțeam coach. Încă aveam o voce puternică în capul meu care critica aproape zilnic progresele mele .

Dar până la urmă asta și este întrebarea, nu? Când devii coach? Care e momentul T zero când poți să spui ”Sunt life coach”?

Pentru mine de acum doi ani și pentru toți cei care pornesc acum pe acest drum, vreau să vă povestesc experiența mea. E o poveste despre descoperire, devenire și mai ales despre rescrierea unor convingeri de-o viața. E o piesă de teatru în 8 acte la finalul căreia am descoperit culorile din care era făcut curcubeul meu.

Ba mai mult, am descoperit cum îmi pot folosi superputerile și le pot pune și la dispoziția altor coachi, iar dacă vrei să afli despre ce este vorba mergi direct la finalul articolului și vezi care e invitația mea pentru tine. 

De la ”Visez să devin coach” la

”Sunt coach și abia aștept să ne jucăm împreună!”

Prima lecție pe care am primit-o a fost ”Curiozitatea”.

Se întâmpla într-o sesiune în care omul din fața mea lucra într-un domeniu total necunoscut mie. Fiecare sesiune venea cu multe emoții. Cu presiunea de a ”livra” un rezultat. De a ”înțelege” ceea ce-mi împărtășea ca să ofer o nouă perspectivă.

De fapt asta și era problema mea! Faptul că mă consideram responsabilă de rezultatele clientului meu în loc să-i fiu alături cu curiozitate și prezență. Când am realizat asta, cred că era a 3-a noastră sesiune împreună, am simțit un CLICK! O așezare în mine, iar în acel moment, m-am reașezat pe scaun și am fost 100% prezentă la omul din fața mea. Doar eu și curiozitatea de a-l descoperi.

Nu am mai căutat să știu care e soluția, sau chiar să fie o soluție, ci pur și simplu am ascultat și am fost cu adevărat curioasă să aflu despre cum gândește și cum percepe el lumea.

Pasul doi, ușurința de a observa.

Inițial a venit cu multă judecată de sine. Mă blamam că nu sunt 100% prezentă la clienții mei, că mă duc în propriile situații. Cum pot eu să le fiu coach dacă eu nu mi-am rezolvat acest subiect.

Schimbarea s-a produs când unul dintre mentorii mei au împărtășit ideea că ”PCC” (aka nivelul 2 de certificare în coaching) nu vine de la ”PERFECT Certified Coach” ci de la ”Professional Certified Coach”.

Atunci am realizat că atunci când lucrezi cu alți oameni, lucrezi de fapt și cu tine și ce poți să faci este să te bucuri de fiecare situație pe care o observi la tine pentru că e un cadou. Poți să iei acea situație și să o duci in propriul tău proces de coaching sau mentorat și să crești.

Apoi au mai venit și alte lecții care s-au transformat în superputeri pe care le folosesc în fiecare zi și în fiecare sesiune cu oamenii care aleg să lucreze cu mine.

  • Responsabilizarea și realizarea că procesul meu de transformare depinde în mod direct de mine. De cât de mult sunt dispusă și pot să investesc în mine.
  • Curajul de a încerca în fiecare zi, de a nu renunța și mai ales de a nu mă mai uita la cum fac ceilalți, ci să am curaj să încerc așa cum simt eu, pentru mine și nu pentru ceilalți.
  • Umanitate în sensul acceptării și părților mai puțin frumoase în lume, ba chiar a părților întunecate. Descoperirea umanității în mine și în ceilalți a venit cu aprecierea naturii umane și cu acceptare adevărată a tot ceea ce este și mai ales a tuturor emoțiilor.
  • Bucuria pentru proces și nu doar pentru rezultate a venit cu multă relaxare și a făcut să dispară presiunea de a face lucrurile într-un anume fel. Sunt mult mai multe căi de explorat decât credem atunci când o facem cu bucurie.
  • Evaluarea drumului pentru a reconfigura traseul mai departe. Evaluarea nu înseamnă să te blamezi pentru ce n-ai făcut ci să sărbătorești fiecare etapă indiferent de rezultat și să realizezi că … suntem toți UNICI. Aceasta fost de fapt și cea mai recentă culoare care a sedimentat curcubeul meu, dar sigur nu va fi ultima.

Iubesc cu adevărat ceea ce fac.

Iubesc fiecare sesiune de coaching și fiecare client cu care creez această relație de coaching și îmi doresc să te susțin și pe tine să poți face asta cu ușurință.

Așa că te invit să creăm împreună un spațiu sigur de exprimare, creștere personală și profesională.

Adică simplu spus un trib. Un trib de coachi.

Aici vei găsi oameni la fel ca și tine, coachi interesați de creștere personală, dar și de îmbunătățirea abilităților de coaching astfel încât să devină coachi mai buni cu fiecare zi și fiecare sesiune.

Vom pune în comun împărtășiri despre situații provocatoare din sesiunile de coaching la care vei putea descoperi noi direcții cu ajutorul susținerii și experienței celorlalți. Ne vom uita cu curiozitate și dorință de înțelegere la competențele și noțiunile teoretice care stau la baza procesului de coaching și împreună, vom crea un spațiu bazat pe colaborare și contribuție, plin de joacă și dorință de cunoaștere.

Tu ai un trib?

Dacă nu, vrei să vii în tribul meu de coachi?

Aceasta este invitația despre care îți povesteam la începutul articolului. Te invit să ne adunăm în fiecare lună (online și/ sau offline) și să creștem împreună profesional, dar mai ales pe plan personal. Așa că, dacă vrei să afli mai multe detalii despre logistica acestor întâlniri și cu ce vom lucra efectiv, te invit să te înscrii mai jos. În maxim câteva zile am să revin către tine cu un mail cu mai mule detalii logistice, iar costul participării sunt:

  • 100 lei doar pentru întâlnirile online (o optiune utilă, mai ales dacă nu ești din București)
  • și 270 lei dacă vrei să participi la ambele întâlniri lunare, atât online cât și offline.

Ultimul detaliu este o sărbătorire personală.

Voi dona încasările pentru întâlnirile din Decembrie unei organizații în care cred foarte mult, Asociația Anais un centru de consiliere pentru victimele violenței domestice pentru care am mai strâns bani și cu alte ocazii.

Așa că, după înscriere, veți primi detalii despre cum puteți dona acești bani prin platforma GalantOM direct către Asociația Anais. În acest fel totul este transparent și vom putea sărbători împreună fiecare participant care vine în #tribuldecoachi.

Acesta este felul meu de a sărbători parcursul meu de pâna acum și de a onora o componentă importantă a visului meu.

Practic, facem un cadou împreună. Voi faceți o donație financiară către Asociația Anais, iar eu vă donez timpul și expertiza mea cu cel mai mare zâmbet pe care il veți vedea 🙂

Prima întâlnire online are loc pe 5 Decembrie la ora 17, iar cea offline are loc pe 16 Decembrie de la 10 la 12.30. Te poți înscrie doar la una sau la ambele.

Deci, ce zici? Accepți invitația mea? Vrei să vii în tribul meu de coachi?

Dacă răspunsul tău e ”DA”, te invit să te înscrii prin formularul de mai jos ⬇️⬇️⬇️

cum devii coach

 

Comment
Name
Email