Jocul tău este despre tine, așa că nu te mai uita la ceilalți!

Citeam într-o seară în fotoliul meu galben de la Ikea, dar nu reușeam să mă concentrez deloc! Din camera copiilor se auzeau chicoteli la maxim așa că n-am mai rezistat. M-am dus să investighez.

Râdeau cu Hubby despre cum vorbeau ei la 1 an și jumătate și încercau să repete cuvintele stâlcite pe care le spuneau atunci. Cel mai nedumeriți erau de nivelul nostru de înțelegere, deși acelasi cuvânt definea mai multe lucruri.  ”Cum știai tati ce zic?”

Toată distracția asta mi-a rămas în minte și m-am tot gândit zilele astea la cât de diferiti au fost copiii, încă de când erau bebeluși. Emily, la un an și jumătate avea un vocabular ”stufos” de 30 cuvinte prin care definea diversele obiecte sau acțiuni. Andrei în schimb, la aceeași vârstă, nu scotea decât sunete, mormăieli, dar chiar și acele mormăieli aveau sens pentru noi.

La fel de diferiți suntem și noi, și nu doar personal, ca abilități și trăsături, asta este evident. Ci aș vrea să pun accent aici pe partea profesională.

Nicio afacere, nu seamănă cu alta pe aceeași tema/ industrie pentru că …. SURPRIZĂ… oamenii din spatele afacerii nu sunt identici.

Uitându-mă în spate am realizat că Andrei, deși nu spunea cuvinte, știam exact la ce face referire din gesturi, din ochi, din ton. Iar daca ar fi insistat pe ceva anume, și asta s-ar fi simțit foarte clar datorită intensității din tonul lui sau din felul în care lungea sunetele.

La fel ca în cazul copiilor mei, se întâmplă și în cazul nostru!

Deși toți comunicăm cu clienții noștri în social media, o facem în moduri diferite. Unul va face o postare scrisă, iar celalalt va vorbi live. Unul se bâlbâie, celalalt vorbește cu încredere, unul scrie povești, celalalt face postări seci etc

Lucrez în coaching cu multe femei faine care au propria afacere și de multe ori cea mai mare provocare este încrederea în propria voce, în unicitatea lor. Iar încrederea asta, deși nu apare peste noapte, o poți construi pas cu pas, iar primul pas este să nu te mai uiți la colegul! Uită-te doar la tine!

Photo by Randalyn Hill on Unsplash

Ancorează motivele pentru care ai început să faci ceea ce faci. De ce a fost important pentru tine să pornești această afacere? Acolo este ”sosul secret” care te va susține să continui ceea ce faci chiar și atunci când te vei bloca.

Uită-te care sunt cu adevărat superputerile tale și exersează-le în fiecare zi! Trezește-te cu gândul la ele și ai încredere că te vor susține în tot ceea ce faci.

Fă o listă cu toate lucrurile pe care le faci cu ușurință. Chiar dacă, la prima vedere crezi că nu au nicio legătură cu activitatea ta. Sigur se va arăta și răsunsul.

Uită-te la toate provocările peste care ai trecut pînă acum și vezi ce te-a ajutat să le depășești?

Apoi, după ce vezi toate aceste cadouri pe care le ai în tine, exersează-le în fiecare zi! Găsește legătura dintre fiecare dintre aceste superputeri și afacerea pe care o ai, pentru că te asigur, ai în tine tot ce ai nevoie pentru a reuși!

Jocul tău este despre tine, așa că nu te mai uita la ceilalți!

p.s. dacă acest articol ajunge la tine și am reușit să te inspir, scrie-mi în comentarii cum vrei să folosești această inspirație? M-aș bucura să aflu continuarea poveștii tale.

Comment
Name
Email